Закуска за ценители: Божествени яйца Бенедикт

Яйцата Бенедикт са традиционна френска закуска, позната като специалитет по целия свят. Традиционно яйцата са пълнени с бекон, полети с холандски сос и са истинска наслада за сетивата.

Необходими продукти

Бекон – 8 резена
Бял оцет – 1 с. л.
Топла вода – 2 с. л.
Лимонов сок – 1 с. л.
Магданоз / зелен лук – на вкус
Яйчни жълтъци – 3 бр.
Яйца – 8 броя.

Начин на приготвяне

Напълнете тигана за пържене почти до ръба с вода. Добавете оцета. Доведете водата до точка на кипене и след това намалете котлона, преди да счупите в нея яйца.

Внимателно счупете черупкитe на яйцата, така че жълтъците да останат непокътнати, излейте ги във водата. Свалете тигана от огъня, покрийте и задръжте за пет минути.
Внимателно свалете яйцата с решетъчна лъжица за пържене.

Препечете няколко филийки хляб като за тост и поставете на всяка чифт резени бекон.
Направете соса: разбийте жълтъците с лимонов сок. Добавете топло разтопено масло. Разбийте сместа още малко и добавете топла вода. Добавете сол и черен пипер. Сосът е готов!

Сложете върху филийките с бекон пошираните яйца, разлейте с лъжица сос върху тях и украсете с магданоз или зелен вкус, пише gusto2me.com.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?