Закуска мечта: Жестоки солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- 05:00, 26.02.2021
- 06:29, 26.02.2021
- 6636
- 0
Вкусна и питателна закуска, която се топи в устата и ще ви стане любим старт на деня.
Необходими продукти:
За бутерките:
1 килограм бутер тесто
1 яйце, леко разбито
1 кафена лъжичка вода
За бешамела:
2 супени лъжици безсолно масло
2 супени лъжици брашно
1 чаена чаша топло прясно мляко
1 щипка сол
прясно смлян черен пипер
За плънката:
220 грама шунка, нарязана на кубчета
2 чаени чаши пресен спанак, изплакнат и нарязан
1 чаена чаша натрошено сирене
За поръсване:
настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса и покрийте дъното на 2 големи тави с хартия за печене.
Разтопете маслото в тенджера на средно силен огън.
Добавете брашното и солта и гответе до светло златист цвят, като разбърквате периодично.
Прибавете топлото прясно мляко и бъркайте непрекъснато с дървена лъжица в продължение на 7 минути до гладка консистенция.
Намалете силата на котлона и оставете соса да къкри за още 10 минути.
Добавете спанака, разбъркайте и гответе около 1 минута.
Прибавете шунката и сиренето, разбъркайте добре и отдръпнете от котлона. Подправете с черен пипер на вкус.
Нарежете бутер тестото на квадрати и ги подредете в тавите, като оставите около 2-3 сантиметра между тях.
Разпределете соса бешамел, поръсете с настърган кашкавал и сгънете ръбчетата към върха.
В малка купичка смесете разбитото яйце с водата и намажете бутерките със сместа.
Печете около 20 минути до златисто кафяв цвят.
Поднесете солените бутерки топли и им се насладете, пише Framar.bg.
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни