Закуска мечта: Жестоки солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак

Вкусна и питателна закуска, която се топи в устата и ще ви стане любим старт на деня.

Необходими продукти:

За бутерките:

    1 килограм бутер тесто
    1 яйце, леко разбито
    1 кафена лъжичка вода

За бешамела:

    2 супени лъжици безсолно масло
    2 супени лъжици брашно
    1 чаена чаша топло прясно мляко
    1 щипка сол
    прясно смлян черен пипер

За плънката:

    220 грама шунка, нарязана на кубчета
    2 чаени чаши пресен спанак, изплакнат и нарязан
    1 чаена чаша натрошено сирене

За поръсване:

    настърган кашкавал

Начин на приготвяне:

    Загрейте фурната до 200 градуса и покрийте дъното на 2 големи тави с хартия за печене.
    Разтопете маслото в тенджера на средно силен огън.
    Добавете брашното и солта и гответе до светло златист цвят, като разбърквате периодично.
    Прибавете топлото прясно мляко и бъркайте непрекъснато с дървена лъжица в продължение на 7 минути до гладка консистенция.
    Намалете силата на котлона и оставете соса да къкри за още 10 минути.
    Добавете спанака, разбъркайте и гответе около 1 минута.
    Прибавете шунката и сиренето, разбъркайте добре и отдръпнете от котлона. Подправете с черен пипер на вкус.
    Нарежете бутер тестото на квадрати и ги подредете в тавите, като оставите около 2-3 сантиметра между тях.
    Разпределете соса бешамел, поръсете с настърган кашкавал и сгънете ръбчетата към върха.
    В малка купичка смесете разбитото яйце с водата и намажете бутерките със сместа.
    Печете около 20 минути до златисто кафяв цвят.
    Поднесете солените бутерки топли и им се насладете, пише Framar.bg.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?