Вкусно и полезно: Домашен вегетариански дюнер

Необходими продукти:

4 бр. пшенични тортили  

2 патладжана изпечени и обелени 

100 г сирене 

1 домат 

4 листа - зелена салата 

4 печени чушка 

1 с.л. сусамов тахан 

2 с.л. кисело мляко 

1 ск. чесън 

1 морков 

сол на вкус 

Начин на приготвяне:

Киселото мляко се смесва със скълцан чесън и тахан. Слага се при вече изпечените и обелени патладжани, овкусява се със сол и хубаво се разбива. Върху тортила в центъра се слагат един - два листа маруля, покрива се с патладжаненото пюре, върху него се реди морков, нарязан на ивици, както и печена чушка, нарязана на лентички. Покрива се с тънко нарязан домат и пръчици сирене. Може да прибавите и други свежи зеленчуци по ваш избор. Тортилата се завива на руло и е готова за консумация. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Sako Fofana

Sako Fofana

18.04.2021 | 12:58

Dunera e gadno mazno izdeliq I se qde ot primiti

Отговори
1 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?