Великден без агнешка супа? Забравете

Агнешката супа е задължителна за трапезата на Великден. Пригответе я, защото е вкусна. А и много полезна на следващата сутрин, разбирате добре.

 

Необходими продукти:
агнешки главички - 2 бр.
пресен лук - 6 стръка
домати - 2 бр.
чушки - 2 бр.
люти чушки - 1 бр.
чубрица - 1 ч.л.
джоджен - 3 стръка
олио - 100 мл
прясно мляко - 200 мл
вода - 1.5 л
магданоз - 1 връзка
яйца - 2 бр.
кисело мляко - 2 с.л.

Начин на приготвяне:
Сварявате главите, обезкостявате ги и нарязвате на дребно месото (вкл. мозъка).
Запържвате леко лука, чушките и доматите, след което добавяте и месото. След около
5 мин. изсипвате водата и млякото и варите около 30 мин.
Накрая добавяте подправките, разбърквате и след 1-2 мин. добавяте нарязания на ситно магданоз.
След като леко се охлади, застройвате!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Циганска, супа

Циганска, супа

01.05.2021 | 22:14

Не става..!

Отговори
0 1

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?