Топ следобедна закуска: Феноменални солени еклери с кашкавал

Невероятно солено изкушение, което може да хапвате като следобедна закуска или по всяко време на деня.

Необходими продукти:

250 мл. вода

80 гр. масло

150 гр. брашно

4 яйца

1 жълтък за намазване

Щипка сол

Черен пипер

150 гр. рендосан кашкавал

Чубрица и ленено семе за поръсване

Начин на приготвяне:

Включете фурната на 220 °С.

В тенджера сложете водата, маслото, солта и черния пипер. След като заври, отдръпнете от котлона и изсипете брашното.

Бъркайте интензивно с лъжица, докато получите еднородна смес. Върнете на котлона и продължавайте да бъркате за още една минута. Отдръпнете от котлона, сложете едно яйце и разбийте с миксера.

Добавете следващото яйце и пак разбийте и така с четирите яйца.

Изсипете кашкавала. Пуснете отново миксера.

В тава, върху хартия за печене с ч.л. взимайте от сместа и оформяйте топчета в тавата. Намажете с разбит в малко вода жълтък и намажете топчетата. Отгоре поръсете чубрица, ленено семе или сусам. Печете 20 мин. Извадете от фурната и сложете върху решетка да се охладят, пише Lunchbox.eu.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?