Топ следобедна закуска: Феноменални солени еклери с кашкавал
- 14:52, 02.03.2021
- 8284
- 0
Невероятно солено изкушение, което може да хапвате като следобедна закуска или по всяко време на деня.
Необходими продукти:
250 мл. вода
80 гр. масло
150 гр. брашно
4 яйца
1 жълтък за намазване
Щипка сол
Черен пипер
150 гр. рендосан кашкавал
Чубрица и ленено семе за поръсване
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 220 °С.
В тенджера сложете водата, маслото, солта и черния пипер. След като заври, отдръпнете от котлона и изсипете брашното.
Бъркайте интензивно с лъжица, докато получите еднородна смес. Върнете на котлона и продължавайте да бъркате за още една минута. Отдръпнете от котлона, сложете едно яйце и разбийте с миксера.
Добавете следващото яйце и пак разбийте и така с четирите яйца.
Изсипете кашкавала. Пуснете отново миксера.
В тава, върху хартия за печене с ч.л. взимайте от сместа и оформяйте топчета в тавата. Намажете с разбит в малко вода жълтък и намажете топчетата. Отгоре поръсете чубрица, ленено семе или сусам. Печете 20 мин. Извадете от фурната и сложете върху решетка да се охладят, пише Lunchbox.eu.
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни