Страшна вкусотия! Пригответе си мусака с патладжан

Едно от най-вкусните ястия, които може да приготвите с патладжан, е мусаката. Обелете шарено 4 патладжана. Нарежете ги на дребни кубчета и ги накиснете в солена вода за половин час, за да си пуснат тъмната вода. Изплакнете ги и ги изпържете в горещо олио, след което ги сложете върху салфетка, за да се изцеди излишната мазнина. В същия тиган задушете 1 глава лук и 2-3 скилидки чесън. Прибавете 2-3 чорбаджийски чушки, нарязани на дребно. След това 500 грама телешка кайма, сол, черен пипер, червен пипер и малко кимион. Като се позапържи каймата, добавете 2-3 домата (обелени и нарязани на кубчета) и гответе още 5-10 мин.

В дъното на тавичката за фурна сложeте патладжаните, посолете ги, покрийте ги равномерно с готовата кайма. Разредете 1 с.л. доматен концентрат с 1,5 чаша вода и я изсипете равномерно върху каймата. Украсете ястието с домати и чушки и го изпечете на 180 градуса около 20 мин. - докато се получи лек загар. Сервирайте с пилаф и таратор.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?