Спагетите ви не струват? Ето каква грешка правите

Обичате спагети, макарони и всякакъв друг паста, но никога не може да я приготвите като в заведенията? Сигурно допускате една от най-честите грешки при приготвянето й. Ето ги:

1. Използвате малък съд за варене Да, може да ви е по-трудно, когато става въпрос за миене, но варете пастата в голяма тенджера. Така тя ще се свари равномерно и няма да слепне.

2. Не посолявате водата Винаги слагайте малко сол във врящата вода, преди да добавите пастата. Ако го правите правилно, след това няма да има нужда да солите.

3. Слагате гореща вода в тенджерата Да, наистина е по-бързо, но трябва да го избягвате. Постепенното завиране гарантира, че всякакви примеси или олово във вашата чешмяна вода няма да попаднат в пастата.

4. Добавяте зехтин във водата Ако варите в съд с подходящи размери, няма причина пастата да се слепва. Затова не пропилявайте хубавия си зехтин, по-добре гарнирайте с него вече сварената паста.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?