Ще оберете точките с тази РЕЦЕПТА за разкошни тиганици

Уикендът е време за семейството, а топлата домашна закуска е чудесен старт на почивните дни. Предлагаме ви една прекрасна, лесна и много сполучлива рецепта за най-вкусните тиганици с мляко и мая! Да ви е сладко!

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

яйца - 2 бр. големи
брашно - 260 г
мая - 15 г жива
прясно мляко - 180 мл пълномаслено
захар - 1 с.л.
сол - 2 щипки
олио - 2 с.л. за тестото+ за намазняване на тигана и ръцете
* мерки и количества
 
 
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Класическите тиганици помним като една от най- обичаните традиционни български закуски.

Нещо средно между мекици и бухти, различното при тиганиците е, че се приготвят по-скоро печени с по-малко мазнина, а тестото за тях е по-рядко.

Представям ви моите тиганици с мая и прясно мляко.

Те си изискват време, но си заслужават търпението.

Маята се разтваря със захарта в прясното мляко, затоплено много леко до телесна температура.

Когато шупне се добавят леко разбитите яйца, малко олио, брашното и солта.

Бърка се интензивно до получаване на меко и разтегливо тесто.

Купата се покрива с фолио и оставя в хладилник до следващата сутрин.

Изважда се, разбърква се и се оставя да втаса на топло докато шупне добре, около 1 час.

Тиган с незалепващо покритие се загрява на умерен огън и се слага олио на фин пласт.

С обилно намазнени ръце се късат парченца от тестото и разтеглят и сплескват.

Тиганиците се пекат/пържат до златисто от двете страни.

Хапват се топли за закуска със сиренце, кашкавал, сладко, мед или пудра захар, съветват от gotvach.bg.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?