Сгответе с останалото агнешко от Гергьовден вкусна яхния

Агнешкото месо, което не сме успели да изядем на гергьовската трапеза, може да сготвим на вкусна яхния.

Спомнете си как правите любимата си яхния с пилешко или винен кебап с телешко. Същото можете да сготвите и с вече изпеченото агнешко месо, като прецените времето така, че да е достатъчно само за зеленчуците. Това месо е идеално за всякакви яхнии, защото пуска доста мазнинка и ароматизира с особено апетитния си дъх.

Ето една много успешна рецепта:

Продукти

печеното агнешко месо
1 глава лук
2 картофа
1 морков
3 гъби манатарки
свежи билки: целина, джоджен
чесън
1 с.л. пушен червен пипер
черен пипер
вода
2 с.л. масло

Начин на приготвяне

Нарежете зеленчуците на по-едри кубчета. Поставете ги в гювеч. Нарежете целината и свежия джоден, оставете и за готовото ястие. Напълнете с вода и сложете в студена фурна. Добавете половината червен пипер, оставете другата за финала. Пуснете фурната на  150 градуса.

През 30 минути проверявайте гозбата. Ако е нужно добавете вода. След около час и половина  ястието трябва да е готово. Посолете и подправете. Върнете за няколко минути във фурната.
Поднесете топло.

Източник на рецептата domashnivkusotii.com

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?