Сгответе с останалото агнешко от Гергьовден вкусна яхния
- 11:15, 06.05.2021
- 15:20, 06.05.2021
- 6747
- 0
Агнешкото месо, което не сме успели да изядем на гергьовската трапеза, може да сготвим на вкусна яхния.
Спомнете си как правите любимата си яхния с пилешко или винен кебап с телешко. Същото можете да сготвите и с вече изпеченото агнешко месо, като прецените времето така, че да е достатъчно само за зеленчуците. Това месо е идеално за всякакви яхнии, защото пуска доста мазнинка и ароматизира с особено апетитния си дъх.
Ето една много успешна рецепта:
Продукти
печеното агнешко месо
1 глава лук
2 картофа
1 морков
3 гъби манатарки
свежи билки: целина, джоджен
чесън
1 с.л. пушен червен пипер
черен пипер
вода
2 с.л. масло
Начин на приготвяне
Нарежете зеленчуците на по-едри кубчета. Поставете ги в гювеч. Нарежете целината и свежия джоден, оставете и за готовото ястие. Напълнете с вода и сложете в студена фурна. Добавете половината червен пипер, оставете другата за финала. Пуснете фурната на 150 градуса.
През 30 минути проверявайте гозбата. Ако е нужно добавете вода. След около час и половина ястието трябва да е готово. Посолете и подправете. Върнете за няколко минути във фурната.
Поднесете топло.
Източник на рецептата domashnivkusotii.com
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни