Рецептата на баба: Най-вкусният ориз с дробчета по селски за ВЕЧЕРЯ
- 20:00, 27.05.2021
- 10 806
- 0
Семпло и просто ястие за вечеря, което обаче ще ви изненада с невероятния си вкус, бързото приготвяне и ще ви пренесе в дома на баба.
Необходими Съставки
ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
пилешки дробчета - 500 г
пилешки бульон - 1 кубче
лук - 2 глави
моркови - 1 бр.
олио - 6 с.л.
сол
черен пипер - 1/2 к.л.
Начин на приготвяне
Почистете и нарежете на ситно моркова и лука, запържете до омекване.
Добавете към тях добре измития ориз, чаша вода и кубчето бульон.
Разбъркайте до поемане на водата от ориза, овкусете с черен пипер и сол.
Сложете ориза в тава, долейте още 1 и 1/2 чаша вода и поставете пилешките дробчета отгоре.
Печете дробчетата с ориз на фурна за 60 мин. или до готовност на 200 градуса.
Ориза с дробчета по селски поднесете, поръсени с магданоз.
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни