Рецептата на баба: Най-вкусният ориз с дробчета по селски за ВЕЧЕРЯ

Семпло и просто ястие за вечеря, което обаче ще ви изненада с невероятния си вкус, бързото приготвяне и ще ви пренесе в дома на баба.

Необходими Съставки
ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
пилешки дробчета - 500 г
пилешки бульон - 1 кубче
лук - 2 глави
моркови - 1 бр.
олио - 6 с.л.
сол
черен пипер - 1/2 к.л.

Начин на приготвяне
Почистете и нарежете на ситно моркова и лука, запържете до омекване.

Добавете към тях добре измития ориз, чаша вода и кубчето бульон.

Разбъркайте до поемане на водата от ориза, овкусете с черен пипер и сол.

Сложете ориза в тава, долейте още 1 и 1/2 чаша вода и поставете пилешките дробчета отгоре.

Печете дробчетата с ориз на фурна за 60 мин. или до готовност на 200 градуса.

Ориза с дробчета по селски поднесете, поръсени с магданоз.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?