Рецепта сюрприз за Никулден: Шаран плакия с кайма

Този "Шаран плакия с кайма" на трапезата ви на Никулден ще ви донесе приза царица на вкусотиите.

Необходими продукти
1 шаран (1.5 - 2 кг)
150 г кайма
100 г орехови ядки
500 г домати
500 г лук
1 морков
50-60 мл олио
сол
чубрица
2-3 дафинови листа
няколко зърна черен пипер
150 мл бяло вино


Начин на приготвянe
Тавичката се посолява и почистеният шаран се слага в нея. Омесва се каймата с малко чубрица и черен пипер и се запържва. След това шаранът се напълва с нея и се зашива.

Налива се виното и рибата се пече в предварително загрята умерена фурна 15-20 минути. През това време в по-дълбок съд се запържват ситно нарязаните, лук, морков, орехови ядки и като лукът получи златист цвят, се добавят и ситно нарязаните домати.

След това се прибавят и дафиновият лист, няколко зърна черен пипер и сол. Оставя се на огъня, докато почти изври водата на доматите. В тавата до рибата се изсипва сместа, върху рибата се поставят няколко резенчета домат и лимон и се запича във фурната още 10 минути.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?