Следвайте ни

Ядеш и ревеш: Уникални бутер банички с гъби

viber icon

Топла и вкусна закуска, която ще приготвите бързо, а ще помните дълго.

Необходими продукти

1/4 ч.ч. зехтин

4 гъби

1 стрък праз лук, бялата част

150 г спанак

1/4 ч.ч. магданоз, наситнен

1 скилидка чесън, пасирана

4 листа бутер тесто

200 г соев кашкавал, настърган

1 яйце, разбито

Начин на приготвянe

Загрейте фурната до 200 градуса. Загрейте половината от зехтина, запържете гъбите за 3-4 минути от двете страни и ги извадете. Загрейте останалия зехтин и запържете ситно нарязания праз лук за 2-3 минути.

Добавете нарязания спанак, чесъна и гответе за минута. При необходимост изцедете излишната течност.

Нарежете тестото на кръгове, отгоре сложете спанак, гъби, парче кашкавал и покрийте с второ парче тесто, защипете краищата, набодете с вилица, намажете с разбитото яйце и запечете за около 30 минути до златисто.

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?