Пригответе си домашен бакпулвер за по-полезни сладкиши

Бакпулверът е задължителна съставка в сладкарството, особено при вкусните тестени изделия, но често не понася на хора, имащи алергия към никел. Имаме 2 домашни рецепти на основата на сода бикарбонат за алтернатива, които не само предпазват алергичните към бакпулвера, но са и много по-полезни дори за всички останали. 

Рецепта 1

Продукти:

1/2 ч.л. сода за хляб

1 ч.л. бял оцет

100 мл мляко

 

Приготвяне:

Смесвате млякото и оцета добре и ги оставяте да "починат" за около 5 минути. След това сложете содата и разбъркайте до пълно разтваряне на съставките. Когато сместа се запени, е готова да бъде добавена към рецептата, по която готвите, съветват от actualno.com.

 

 

Рецепта 2 

Продукти: 

 

1/4 ч.л. сода за хляб

125 гр кисело мляко

 

Приготвяне:

Смесете содата за хляб и млякото внимателно, докато стане хомогенна и гладка смес без никакви бучки. Когато това стане, го добавете към рецептата, върху която работите в момента.

Задължително е двете рецепти да се ползват непосредствено след приготвянето им, тъй като нямат консерванти, които да ги запазват за дълго време.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Позволявам си

Позволявам си

23.07.2021 | 07:18

Друг вариант : 1 чаена лъжичка хлябна сода ( бикарбонат) 1 чаена лъжичка лимонтозу Смесват се и леко се протриват с лъжица, за да се уеднаквят Това си е бакпулвер .

Отговори
5 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?