Пригответе си чудни безглутенови веган бисквитки с шоколад РЕЦЕПТА

Предлагаме ви изключително вкусна и полезна рецепта за веган безглутенови бисквити с шоколад! Те са сочни, с изцяло веган шоколад, и се топят в устата, пишат от obekti.bg.

През последните няколко години на пазара се предлагат все повече алтернативи на животинските продукти, както и много видове безглутенови такива. Те са най-добрият избор за хората, които имат алергии или непоносимост към дадена група храни.

Време за приготвяне – 30 минути

Необходими продукти:

- Два банана – 100 гр. – хубаво е бананите да са по-тъмни и меки, за да се получат бисквитите по-сочни

- 150 гр. безглутеново брашно – може да бъде заменено с бадемово, овесено и др.

- 50 гр. веган шоколадови капки

- Две чаени лъжички бакпулвер

- Една чаена лъжичка ванилова есенция

- Две чаени лъжички какао

- 70 гр. кокосова захар – може да бъде заменена и с подсладители като еритритол, сироп от фурми, агаве и др.

- 60 гр. кокосово масло

- 50 мл. кокосово мляко – 47 гр.

Начин на приготвяне:

Първата стъпка е да разбием кокосовото масло заедно със захарта. Важно уточнение е кокосовото масло да не бъде нито прекалено твърдо, нито течно. Трябва да е със стайна температура и възможно най-кремообразно.

След това се добавя лъжичката ванилова есенция, какаото и щипка сол за баланс.

 
- Добавя се и кокосовото мляко и се разбърква хубаво.

- Бананите се блендират и се прибавят към сместа.

- Разбъркваме и добавяме бакпулвера.

- Изсипваме ½ от брашното към сместа и бъркаме до получаване на хомогенна смес.

 
- Следващата стъпка е да прибавим шоколадовите капки и отново да разбъркаме.

 
- Накрая се изсипва и останалата част от брашното и се бърка хубаво. Заради влажността от бананите, сместа най-вероятно ще се нуждае от още малко брашно. Накрая трябва да бъде достатъчно гъста, че да не се разтича, когато слагаш бисквитите в тавата.

- С помощта на лъжица за сладолед, върху тава, застлана с хартия за печене, нареждаме 12 топчета, които скоро ще бъдат нашите бисквитки!

 
- В предварително загрята на 220 градуса фурна, с горен и долен нагревател, запичаме нашите бисквитки за 20 минути.

Може да ги проверите с клечка за зъби, преди да ги извадите. Важно е да изглеждат стегнати и да не са прекалено меки, когато ги прободете с клечката.

Оставите ги да изстинат за около 5-10 минути, след което ги гарнирайте по желание - с филиран бадем, още шоколадови капки, крем от шамфъстък или каквото още имате подръка!

 За не повече от тридесет минути получихме най-сочните и наситени шоколадови бисквити, които са изцяло веган и без глутен! В комбинация с лешников тахан, или пък крем от шамфъстък, те са перфектното допълнение към сутрешното ти кафе или следобеден снак.

Бананите почти не се усещат, защото вкусът им бива изместен от този на какаото. Кокосовото масло е изключително полезно в умерени количества, а веган шоколадовите капки са прекрасен завършек към цялостната визия на нашите бисквити!

 Тази рецепта е супер предложение както за хора с непоносимост към глутена и лактозата, така и за тези, които нямат предубеждения към храната!

Хранителна стойност:

Получават се 12 бисквити – общо 530 гр., всяка средно по 45 гр.

Калории:  1755 kcal

Протеин: 10 гр.

Въглехидрати: 267 гр.

Мазнини: 80 гр.

Или средно по 146 kcal, 0,9 гр. протеин, 22 гр. въглехидрати и 7 гр. мазнини в една бисквита.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?