Да си замесим питка венец със сирене и билки

Необходими продукти:

2 яйца, 1 с.л. захар, 1 ч.л. сол, 50 мл олио, 250 мл прясно мляко, 20 г прясна мая, 500 г брашно. За плънката: 200 г сирене, 1 белтък, 50 г масло, разтопено, 1 с.л. билки (мащерка, босилек, риган, розмарин). За намазване: 1 жълтък, 1 ч.л. олио.

Начин на приготвяне:

Разтворете маята и захарта в затопленото прясно мляко. В купа пресейте брашното и добавете солта, прибавете разбитите яйца, олиото и млякото с маята. Замесете меко тесто и оставете за 30 минути да се понадигне. Веднага се заемете с плънката, натрошете сиренето на малки гранули, добавете разтопеното масло, билките и белтъка, разбъркайте добре до еднородна смес. Върху поръсен плот с брашно поставете тестото (без да премесвате) и разточете правоъгълна кора. Намажете кората с олио и разстелете равномерно плънката, навийте на руло и срежете по дължина на две.Усучете една с друга двете половини и поставете във форма за кекс, постлана с хартия за печене. Оставете за 30 минути да се понадигне венецът и го намажете с разбития жълтък с олио, поръсете със сусам.Поставете формата в предварително нагрята на 190 градуса фурна и печете за около 35-40 минwjr=

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?