Най-вкусните! Направете у дома банички като купешките

Всички си спомняме купешките банички, които сме похапвали като ученици. Пригответе си ги вкъщи, топли, ароматни и много, много вкусни!

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ

кори за баница - 2 пакета Фамилия
яйца - 2 бр.
кисело мляко - 1/2 кофичка
мая - 1/3 кубче
сол - 1 ч.л.
захар - 1 равна ч.л.
олио - за намазване на корите
сирене - 500 г
брашно - 2 с.л.
* мерки и количества
 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Яйцата се разбиват, а към тях се прибавя киселото мляко, което да е със стайна температура.След това се слага и солта, разбърква се и се добавя разтворената в малко хладка вода мая + захар.

Прибавя се брашното и се разбърква до хомогенна смес. Тестото се оставя да почине 10-15 мин. Корите се разтварят, след като тестото е починало.

За всяка баничка са необходими две кори. Корите се разполагат по дължина. Горната кора се намазва леко с олио или масло. Слагат се 2-3 с.л. от сместа и кората се намазва само в средата.

Поръсва се със сирене и се прегъват лявата и дясната част към средата, където двете половини се срещат, но не е нужно да се застъпват.Така полученият правоъгълник се завива на стегнато руло.

Баничките се редят в подходящ съд върху хартия за печене на разстояние една от друга. Отгоре всяка баничка се намазва със сместа и се оставят да престоят около 10 мин. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато придобият златист цвят.

източник и снимка: gotvach.bg

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?