Най-вкусната рецепта за ГЕРГЬОВДЕН: Печено агнешко с много лук
- 20:15, 05.05.2021
- 13 293
- 1
Да посрещнем празника с една рецепта, която ще очарова всички на трапезата с уникалния си вкус.
Необходими Съставки
агнешко месо - 3 кг
лук - 4 връзки
зехтин
червен пипер
бира - 1 ч.ч.
подправка - за агнешко
джоджен - пресен
Начин на приготвяне
Агнешкото месо разделяме на порции. В купичка си правим кашичка от зехтина червения пипер и подправката за агнешко.
На дъното на тавата си подреждаме шишчета или някакви пръчки, да не загори месото. Овкусяваме всяко парче с приготвената смес и подреждаме в тавата.
Оставяме за поне 1 час да поемат подправките. Лука си нарязваме на едри парчета и поръсваме върху месото заедно с нарязания джоджен.
Наливаме бирата и покриваме тавата с фолио. Печем агнешкото с лук в предварително загрята фурна на 170 градуса за 150 мин.
Отнемаме фолиото от печеното агнешко, с помощта на лъжица взимаме от получения сос и поливаме месото.
Готвим печеното агнешко с много лук за още около 30 минути.
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни