Изпитано: Камби с мед и шарена туршия

Камби с мед

Избират се по-дребни камби, приблизително еднакви по големина, и се почистват добре от семките. Подреждат се в тава.

Във всяка камба се слага щипка сол, 1 ч.л. оцет, 1 ч.л. олио, половин ч.л. мед. Слагате в гореща фурна за минута-две. Готовите камби подреждате в буркани от 500 г, в които на дъното има два аспирина, чесън, черен пипер, дафинов лист и целина. Притискате плътно в бурканите да излезе марината.

Отгоре правите венец от целината и запечатвате. Обръщате бурканите с капачките надолу за 2 дни, за да се разтвори аспиринът.

Шарена туршия

За да запазите есенната красота в буркани, ви трябват 8 кг червени чушки, които предварително са изтърбушени, изпечени, обелени и нарязани, една голяма глава карфиол, който се накъсва на розички, и 2 кг моркови, нарязани на кръгчета. 

Всичко се обърква и се залива с марината, приготвена от 1, 5 ч.ч . олио
1, 5 ч.ч оцет, ½ ч. ч захар, 2 с.л. сол, чесън и магданоз на вкус.
Заливате зеленчуците с маринатата разбърквате и оставяте за 2 часа да се овкуси. Пълните бурканите и стерилизирате за 20 минути.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?