Следвайте ни

Да си оближеш пръстите: Запеканка с бекон и франзела

viber icon

Нищо не радва съвременните домакини, както рецепти, които се приготвят за минути, а впечатляват за дълго. Днес ще оближете пръстите си с тази запеканка с франзела и бекон.

Продукти:
1 голяма франзела
200 г настърган кашкавал
250 г бекон или шунка

За заливката:
10 яйца
1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
2 ч.л. дижонска горчица
2 ч.л. нарязана на ситно прясна мащерка
1 ч.л. чесън на прах
сол, черен пипер на вкус

Приготвяне:
В купа комбинирайте яйцата с останалите съставки за заливката. Намаслете формата за печене и сложете в нея начупения на малки хапки хляб. Върху него сложете нарязаната шунка, настърганото сирене, след което залейте равномерно с яйчената смес. Покрийте формата с алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45 минути.

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?