Бързо и сладко: Мини тиквеничета в тиган

Ако нямате време или съставки за цял тиквеник, пригответе си нещо също толкова вкусно и приятно за закуска или десерт. Мини тиквеничетата на тиган са чудесна идея!

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ

кори за баница - 2 бр. Одрински
тиква - 300 г
орехи - 100 г натрошени
захар - 3 с.л.
мед - 2 с.л.
какао - 1 с.л.
лимонова кора - от 1/2 лимон
олио - 2 с.л.
масло - 40 г
олио - за тигана
мед - за декорация
течен шоколад - за декорация
* мерки и количества
 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Тиквата се почиства и настъргва. В подходящ тиган слагаме да се загреят олиото и маслото и след това сипваме да се задушава настърганата тиква.

Често разбъркваме и след като тиквата омекне, прибавяме меда, захарта, орехите, какаото и настърганата кора от лимон, разбъркваме за още 5 минути и махаме от огъня.

Оставаме тиквата да поизстине, през това време си приготвяме корите. Корите се разрязват така че да се получат 6 парчета от всяка (общо 12).

След като плънката е поизстинала, слагаме на котлона да се загрее тиган, вземаме с лъжица по малко от плънката, слагаме в парченцата кори и завиваме, мажем тигана с малко олио и слагаме завитите тиквеничета да се пекат.

След като се изпекат от едната страна обръщаме от другата. Готовите тиквеничета заливаме с тънка струя течен шоколад и мед.

източник и снимка: gotvach.bg

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?