Бърза и вкусна вечеря: Лесни кюфтенца от магданоз РЕЦЕПТА

Тази нетрадиционна и различна рецепта е колкото лесна и бърза, толкова вкусна и полезна! За първи път магданоза не се използва като подправка, а като главно действащо лице в ястието, пише actualno.com. Насладете се на вкуса му и ще го включите в менюто си за седмицата!

Ето какво ви е необходими за приготвянето на магданозените кюфтенца:

магданоз - 2 връзки

яйца - 1 брой

брашно - 2 супени лъжици

сирене - 200 грама

черен пипер -две щипки

 

Начин на проготвяне:

Разбивате добре яйцето и прибавяте към него ситно нарязания магданоз. След това прибавяте брашното, натрошеното сирене и черния пипер и разбърквате много добре. Трябва да се получи еднородна смес. Ако сиренето, което ползвате не е достатъчно солено може да добавите и малко сол - според вашия вкус.

В сгорещено в тиган олио, с помощта на лъжица сипвате от магданозената смес. Така се оформят  малки  магданозени шницели, които се пържат от двете страни до придобиване на златист цвят.
Поставяте изпържените магданозени кюфтенца  в чиния върху кухненска хартия за да попие излишната мазнина.

Гарнирайте със соев сос или с чеснов сос, които се приготвя като смесите малко кисело мляко с майонеза и счукан чесън (може и сух от пакетче, но вкуса е малко по-различен).

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Леле

Леле

13.05.2021 | 18:03

Бях забравила за тях. Миналото лято бяха любими на хлапетата, почти от тигана ги дърпаха. Между другото, вкусни са и студени.

Отговори
4 0

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?