Следвайте ни

Влюбени си казаха "да" без маски в Пловдив СНИМКИ

viber icon

На открито, пред входа в Дома на младоженците сключиха брак днес следобед Ваня и Георги Латеви. Влюбената двойка е една от първите, която  прави сватба, без да си слага маски.

Общинското предприятие "Радостни обреди" организира тържествени церемонии на площадка пред Дома на ул. "Христо Г. Данов", където не е задължително носенето на маски.  Служителите бяха изнесли масата и тонколоната навън.  За разлика от семпли подписвания  по време на извънредното положение,  този път имаше всичко, което изисква  един ритуал - шампанско, Менделсон, усмивки, поздравления  и пита, която съпрузите разчупиха, а булката успя на настъпи крака на съпруга. Освен кумовете на сватбата бяха и близките на младоженците. Ваня и Георги от са заедно от пет години.

След отмяна на извънредното положение се наблюдава бум на желаещите да се женят, твърди директорката на "Радостни обреди" Чудомира Пинджева.  В почивните дни шест двойки сключиха граждански брак и всеки ден се подават заявления за церемонии през лятото и есента, особено след като разрешиха на ресторантьорите да  сервират на открито.

В Дома на младоженците маските са задължителни, макар че вече се разрешава присъствието на 10 - 15 гости, церемониите се провеждат в обредната зала, включително в събота и неделя.

Снимки от Наташа Манева 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?