Следвайте ни

Слънцето съживи Главната в Пловдив напук на COVID-19 СНИМКИ

viber icon

Слънцето  напълни днес  центъра на Пловдив с  хора , за разлика от предишния ден, когато на Главната и в Капана цареше тревожно  мъртвило. 

"Разходките не са забранени, а  и лекарите  препоръчат да дишаме чист въздух и да събираме витамин Д на слънцето, за да засилим имунната система срещу COVID - 19", мъдро разсъдиха засмените дами, седнали на приказка под открито небе.

Малки и големи се забавляваха с  гълъбите, накацали на площада, сякаш във Венеция. Млади майки разхождаха бебешките колички по килимите от окапалите листа в Цар - Симеонова  градина. Метачките не смогват да  събират  шумата в чували, особено когато след слана и вятър листопадът  е като златен дъжд.

Главната, продължението й покрай халите, наричано Малката главна, а също така и пешеходната зона в "Капана" са празнично украсени за Коледа.

Стотици лампички светнаха преди малко на градската елха на пл. "Стефан Стамболов", а утре ще бъдат запалени и на елхата в "Тракия".

Снимки от Атанас Кънев и Наташа Манева

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Защо на пук,бе жълто сайтче?

Защо на пук,бе жълто сайтче?

01.12.2020 | 18:32

Редно е хората да са навън, не арестувани по къщите.

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?