Следвайте ни

Пустош: Пловдив в първия работен ден от локдауна СНИМКИ

viber icon

Пустош - така изглежда Пловдив в първия работен ден от седмицата.  Забраните, въведени със заповед на министъра на здравеопазването, и студеното време опразниха  дори и централната градска част, където по всяко време, включително и вчера, беше оживено.

Градските автобуси вървят от сутринта полупразни. По разпореждане на кмета на община Пловдив масовият транспорт е намален с 20 процента,, което означава, че чакаме на спирките в най-добрия случай 15 минути.

На пръсти се брояха премръзналите пътници на спирките.  Само пред бюрото за продажба на карти има опашка, защото е последен ден на месеца.  Но няма студенти и ученици, тъй като през целия декември ще учат онлайн и не се налага да си купуват карти.

На Главната все едно е паднала бомба. Най-много един - двама пешеходци бързат да си свършат работа и да се приберат  на топло.

Заведенията са затворени, масите и столовете, приготвени за сервиране на открито, са струпани встрани, с надеждата,, че някой ден  пак ще изгрее слънце.


В кафенетата на автогара "Родопи" още сутринта бяха завардили с ленти масите и столовете навън,  а кафе и закуски продаваха  на принципа на магазин.

В "Капана"  не се мярка  жива душа. Всички заведения дружно си врътнаха ключа, иначе  следват глоби.  Само метачките  на "Чистота" неуморно  събират окапалите листа, а работниците на "Градини и паркове" оглеждат как да предпазят през зимния сезон палмите, посадени около Джумая джамия.

Снимки Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Майна2

Майна2

01.12.2020 | 20:16

Икономии големи тъкмо. Няма се харчат пари по кафенетата. Ай стига сте ревали. На българина все някой му е виновен. Голяма работа, че айляците няма къде да седят по цял ден.

Отговори
1 0
Пешо

Пешо

30.11.2020 | 16:11

Тъпунгердаун. Нещо са се объркали, да напишат всичко на английски, защо се излагат?!

Отговори
1 1
Майна

Майна

30.11.2020 | 16:00

Така изглежда една съсипана и унищожена държава от един мръ.сен самозабравил се комунистически диктатор . След като за 12 години проведе социален и икономически геноцид, открадна милиарди евро от народната пара заедно с престъпната си шайка, съсипа здравеопазването ,образованието ,транспорта ,изхвърли На улицата стотици хиляди българи безработни ,докара икономическа и финансова инфлация, вдигна безработицата на 40% и цялата държава вече е като длед война . 3 милиона българи емигранти е чужбина,първи в света по демографска катастрофа и смъртност , най нещастната и най бедната нация на планетата . Милиарди харчиве за никому ненужни бойни оръжия под формата На самолети кораби и т н докато пенсионирите тънат в мизерия с 250-300 лв пенсия а младите са трайно безработни диктатора увеличи болшевишката колхозна административна чиновническа из,м.ет в армия от верни поданици и гласоподаватели в знак На признателност към БКП че ги е оставил да крадат необезпокоявано от никой . Пълен крах,олигархия ,мутри и бизнес кръгове на КРИБ и БСК мафията която гони е чужбина всеки българин с АФРИКАНСКО заплащане на фона На евро цени в 21 век 2020 година 14 години членство в еврог.ейския съюз .. това е ГЕНОЦИД

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?