Следвайте ни

Почитаме Деня на независимостта в най-старата пловдивска църква СНИМКИ

viber icon

Сдружение "Център Петко Каравелов", граждани и представители на политическите партии и на властта се събраха в църквата "Света Неделя", за да честват Деня на българската Независимост.

"Това е символичен акт - честваме един от светлите български празници в най-старата пловдивска църква. Преди 30 г. храмът "Света Неделя" е бил развалина. С помощта на дарения от граждани той е възстановен. Още преди 22 септември да стане официален празник по времето на СДС, ние се събирахме тук да го отбележим", каза председателят на сдружение "Център Петко Каравелов" Владимир Дончев.

Зам.-областният управител Димитър Керин, зам.-кметът по строителство Пламен Райчев, зам.-кметът по образованието Стефан Стоянов, кметовете на район "Северен" и "Тракия" Стоян Алексиев и Костадин Димитров, както и Веселка Христамян положиха венци пред паметната плоча на Александър Малинов. По времето, когато той е премиер през 1908 г. е обявена Независимостта на България.

Преди това в прекрасната църква "Света Неделя" бе отслужен молебен от отец Станчо.

снимки: Наташа Манева

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

НЕЗАВИСИМ

НЕЗАВИСИМ

22.09.2020 | 11:20

МАРИЦА НЕ НИ РАЗСМИВАЙТЕ --БЪЛГАРИЯ В МОМЕНТА Е ЗАВИСИМА ПОВЕЧЕ ОТ ВСЯКОГА--ПОСЛЕДЕН ПРИМЕР ДАДОХ МЕ 100 МИЛИОНА ЗА ОБЕЩЕТЕНИЕ НА ИЗРЕЛЦИ--А НА БЪЛГРИТЕ ЗАГИНАЛИ КРАЙ СВОГЕ--ПО 10 ЛЕВА---ЗАЩО СЕ ПРАВИТЕ НА ПАЛЯЧОВЦИ И ПРАЗНУВАТЕ ДАЖЕ НЕЩО КОЕТО НЕСЪЩЕСТВУВА

Отговори
1 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?