Следвайте ни

Почетохме близките си на Черешова задушница СНИМКИ

viber icon

Хиляди се поклониха днес пред паметта на близките в църквите и траурните паркове.

Централните гробища бяха препълнени с хора преди обяд, въпреки че мнозина избързаха да отдадат почит преди Черешовата задушница.

Униформени полицаи  строго  пазеха реда, за да няма инциденти.   На паркинга нямаше  свободни места и  пристигналите с коли се чудеха къде да ги оставят. Двама шофьори аха да се сбият, но бяха укротени на минутата от  охранители.

Море от цветя посрещна още в ранната сутрин  посетителите. Букетчета от полски китки вървяха по левче,  градинските  се продаваха  срещу 2 - 3 лева, розите стигаха до 5 лева за стрък.

За някои Задушницата е печал, за други - бизнес, подметна възрастна дама, отброявайки с треперещи ръце стотинки за  два карамфила.

Служителите на общинското предприятие "Траурни дейности" бяха се погрижили да излъскат алеите, които сутринта изглеждаха направо като в аптека. Тревата беше окосена,  а повечето от близките се постараха да изчистят предварително гробовете. Други пък тепърва се залавяха  за уборката.

Стената  с урните беше отрупана с цветя.  "Лесно е за поддръжка. Мъжът ми пожела да бъде кремиран и аз  ще го последвам, вече предупредих децата",  сподели беловласа дама.  Остави букетчето до снимката на съпруга и се поклони.

Някои носеха череши, раздаваха ги на непознати и полагаха пред надгробните плочи.

 

Снимки: Атанас Кънев

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?