Следвайте ни

Пловдив потъна в море от рози за 24 май СНИМКИ

viber icon

Пловдив разцъфна като розова долина в навечерието на 24 май. Хиляди рози във всички цветове разцъфнаха по булевардите на града. Само тази пролет са засадени близо 5000 нови храста. 

„С част от тях попълнихме насажденията по бул. „България“, „Княгиня Мария Луиза“, бул. „Никола Вапцаров“, „Санкт Петербург“, „Христо Ботев“, Карловско шосе и на други места, където имаше неприхванати или откраднати рози“, съобщи директорът на ОП „Градини и паркове“ инж. Георги Николаев.

За първи път рози са засадени в разделителната ивица на ул. „Найчо Цанов“ от Сточна гара в посока към Асеновградския надлез. Още през есента оттам бяха премахнати стари храсти, които вече не се развиваха добре и се нуждаеха от подмяна. Почвата бе обогатена, обновена е и поливната система.

„Навсякъде сме изградили поливни системи. Заедно с редовните грижи, които полагаме за растенията, това гарантира цъфтежа на розите до късна есен“, увери инж. Николаев.   

Голяма заслуга за розовия чар на Пловдив има настоящият кмет на район "Северен" Стоян Алексиев, който като шеф на "Паркове и градини" полага големи усилия за красивите насаждения.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Пенчев

24.05.2020 | 18:11

Пловдив има един единствен свестен кмет в последните 20 години и той се казва Славчо Атанасов. Кметът на народа - така го наричат все още пловдивчани. Това говори само за себе си. И още, само него хората подкрепят срещу вездесъщата партия герб и всичките й съюзници в Пловдив. Ако не е намесата на Бойко Борисов от София да натисне и прекърши дребните партийки тука да играят за герб, няма как да удържат града.

Отговори
2 0

Политически анализатор

23.05.2020 | 21:09

Иван Тотев е кметския наместник безпощадно ограбил пловдивТой даже не беше кмет а назначен от цвинокио и менда ще остане в историята като най крадливия и мразен кмет на Пловдив Ако не беше болен от клептомания и чудовищно некадърен щеше да кара трети мандат като Митко Николов и Фандъкова Но Бойко се усети и Затова го раКара Иначе за “унизителните”загуби на Славчо легенди се разправят Той се биеше срещу Бойко Тотев и Зико не са му в категорията Итъй като ГЕРБ сами не могат да го бият затова Бойко правеше срещу него ветрило от Каназирски герговци тютюни и бидони търтея и и разбира се мангалите Един единствен човек правеше за смях цялото това ветрило с огромната му финансова медийна и цялата мощ на държавата Това е беПрецедентен случай в политическата история на Бьлгария

Отговори
11 0

Пловдивчанин

23.05.2020 | 18:29

Не може да се отрече, че Иван Тотев за сега е кметът постигнал най-много за Пловдив. След разоряването на общината от онова ЗКПЧ Атанасов, Тотев направи невъзможното, и издигна града до полатащото му се място в България. Спечелването на приза ЕСК беше върховно постижение и логично стана цел на завистливите му политически противници. Хората видяха това и разбраха, че зад тези саботажи стоят червената мафия и на изборите НАКАЗАХА Славчо Атанасов с унизителна загуба.

Отговори
1 12

Бойко Борисов

23.05.2020 | 16:14

Голема греда ударихме с тоя Тотев.Нестига че краде като за световно,но и ни издъни пред света с европейска столица на културата.Утре я откриваме ,а нито един обект не му е готов.Казвам го на цялата изпълнителна комисия на ГЕРБ и Мендо,най-вече на тебе.Тоя левак повече няма да е кмет.

Отговори
14 1

Иван Тотев

23.05.2020 | 16:00

В голяма грешка си Славчо Атанасов.Разкрасяването на Пловдив започна по твое време и всички рози по булевардите са от твое времеИ не ми остови нито лев дълг и най социалният град плюс 30 милиона в хазната и най-ниските даньци в БГ..Аз тотев оставих на сегашния неграмотник фалирала община с 80милиона дьлгове,най-високите даньци в БГ и се превърнах в олигарх на гърба на пловдивчани.Успях и да се откупя пред прокурори и съдии.Всичко това го потвърди и моя наслед ник зики.

Отговори
13 1

Славчо Атанасов

23.05.2020 | 11:30

Разкрасяването на Пловдив започна по времето на Иван Тотев. Той изгради системата за капково напояване по булевардите и възроди разсадника, който генерира сега милиони красиви цветя всяка година. Добре е, че сега новият кмет пое инициативата и поддържа набраната през годините инерция.

Отговори
1 14

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?