Следвайте ни

Напук на всички забрани: Пловдивчани превзеха парка до Гребната

viber icon

Десетки пловдивчани загърбиха  вчера  препоръката на Националния кризисен щаб да си стоят вкъщи  и  се отдадоха на  почивка  в парк "Отдих и култура".  В зоната на Гребния канал, забранена за  разходка и спорт,  през деня нямаше никой, освен дежурни патрули.

Но на дигата  млади хора караха велосипеди, радвайки се на глътка въздух.  Смелчага беше дошъл с колата си,  паркира я между дървета, сложи си столче и си метна въдица в Марица с надеждата  да хване  някоя рибка. Ако пък няма улов, ей така - да се почувства свободен човек на воля, сред  събуждащата се пролетна гора.

Възрастен мъж пък направи обичайната си тренировка, тичайки по тротоара на бул. "Шести септември" покрай  недовършената зоологическа градина.

На Братската могила неколцина младежи караха колела и от време навреме минаваха майки с детски колички, без да спират по пейките. 

Снимки Атанас Кънев

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

ричи рич

29.03.2020 | 18:09

Боли ме хуя то половината паркове и без тва са мой :Д завиждайте ся педалли

Отговори
0 0

Гражданин

29.03.2020 | 12:44

Само глоби могат да накарат първосигналните пловдивчани да спазват ограничителните мерки.

Отговори
2 3

Radoslava

28.03.2020 | 23:50

Запитване към хората с “големите изисквания” към спазването на забраните - Спортистите къде могат да поддържат формата си , след като затвориха всичко възможно?

Отговори
2 5

Дуков

28.03.2020 | 19:40

Скоро всички паркове ще бъдат с ограничен достъп заради нетърпеливите пловдивски лешперчета! И вие лешперчета скоро ще ядете дедовия като ви изтряскат големите актове и ще ви дойде акъла в кухите ви празни пловдивски кратуни!Ще се научите да си седите у вас или си подписвайте смъртните присъди и да ви заравят в масов гроб!!! Приготвяте си по 5 хилки и си се разкарвате колкото искате! Само че това е за ден! На следващия ден още 5 и така доде не затънете!Още ли ще нарушавате карантината педалчета мръсни?

Отговори
6 8

Николова

28.03.2020 | 19:27

То не ни стига че Каназирева излага Пловдив, Ами сега и това. Хора спазвайте препоръките,стойте си в къщи. Полиция, глобявайте.

Отговори
9 6

4000

28.03.2020 | 19:02

Във Варна в Морската градина са глобили 24 души с по 5000 лв. , тук защо не ги глобяват ?

Отговори
12 9

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?