Следвайте ни

Ледената пързалка в Пловдив отвори, ще има Коледа! СНИМКИ

viber icon

Ледената пързалка, монтирана на пл. "Централен", посрещна днес преди обяд първите си посетители. Предимно тийнейджъри  изпробваха леда, а най-виртуозното изпълнение на кънки  демонстрира симпатичното момиче, което тренира през зимния сезон вече няколко години.


Грижовен баща даде първи урок по фигурно пързаляне на детето си, за да свиква със здравословните зимни спортове. Имаше и "помощник" - пингвин, който предлагат на начинаещите от фирмата, която организира любимата за мнозина атракция.

Пързалката е изградена върху  2000 кв. метра площ и според Николай Денев от фирма "Аст сервиз" подобно по големина  съоръжение е направено в Пловдив за първи път.


Атракцията  ще работи всеки ден от седмицата от 10.00 до 22.00 часа. Входната такса е 8 лева, а за наем за кънките ще се заплащат допълнително 2 лева. За децата ще бъдат предоставени тренажори, които ще им помагат да се пързалят безопасно. Всяка събота и неделя сутрин ще има безплатни уроци за начинаещите, а за редовните клиенти ще се предлагат карти с намаление.

Пързалката се изгражда за седма поредна година в Пловдив и е по австрийска технология. Организаторите са взели и предпазни мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19, като след всяка сесия кънките ще се дезинфекцират, а капацитетът на пързалката ще бъде използван на 50%, обясниха от общината.

Снимки Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?