Следвайте ни

Класика на Фолксваген събра погледите в Стария град СНИМКИ

viber icon

Кемпер VW от поколение Т3 паркира в Стария град. Моделът е продължение на прочутия ван от края на 50-е години, който стана култов за сърфисти, хипита и либерали в Щатите. Добре реставриран ван от първата серия може да достигне цена от четвърт милион долара.

Серия Т3 се произвежда от 1979 до 1991 година. Фирмата Westfalia /Вестфалия/ е оторизирана от Фолксваген да прави конверсия на обикновените им ванове в туристически кемпери.

При къмпингуване покривът може да се повдигне така.

За да стане това покривите им се изрязват и при къмпингуване специален механизъм ги повдига нагоре. Така във вана туристът може да стои изправен.

При конверсия от обикновен ван, Вестфалия монтира тоалетна, кухненски бокс и течаща вода.

Освен, че е конверсия от Westfalia, кемперът в Стария град бе оборудван и с уникален мини бойлер, който загрява слънчева вода. Той е монтиран на покрива му. Към него  е прикрепен и подвижен душ.

Кемперът бе с гръцки номера и на прозорците му бяха налепени стикери, показващи страните, които е посетил. Сред тях са Австрия, Унгария, Сърбия, Русия, Словения и Хърватско.

България бе последната спирка на този Фолксваген, превърнат от фирмата Вестфалия в минидом на колела.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?