Следвайте ни

Чудатостите на "Капана", които обожаваме СНИМКИ

viber icon

Квартал „Капана“ несъмнено е най-колоритното, шарено и причудливо място в Пловдив. Не случайно е лоно на изкуство, занаяти и бохемски уличен живот.

Той е пълен със своите чудатости, а специално за Вас подбрахме някои от тях, заради които усмивката не слиза от лицата ни.

Отличителните фестивални знаци

Откакто кварталът се възстанови и донякъде възвърна предишната си слава, фестивалите се превърнаха в нещо типично за него. Всеки си има отличителен знак, а през годините флагчетата на "Капана фест" и чадърите на "Лято в Капана" се наложиха като запазена марка за зоната.

 Екстериора

Почти всяка фасада в артистичния квартал е специфична, носи свой дух и характер. Не е рядко явление да видим асма от рози, стълбове, боядисани като близалки, или графити.

Икона в дървото

В "Капана" дори дърветата носят отпечатъка на изобразителното изкуство. Точно под прозореца с розите, на ул. "Христо Дюкмеджиев", има дърво, в чиято кора, ако се вгледате, ще забележите нарисувана икона.

Странните предмети

По улиците често може да откриете всякакви странни предмети, които на пръв поглед нямат никаква причина да са там. Но те допълват атмосферата и се превръщат в атракция.

В "Капана" всичко е живо

В "Капана" всяка една стена, всяко ел. табло, кошче за боклук, витрина или стол може да има лице. Да Ви се плези иззад ъгъла или да намига кокетно отвисоко.

"Шекспир"

О, да, ако гледате съвсем съсредоточено, в най-малките подробности, ще откриете много неподозирани елементи, като лика на Шекспир или номерология, или скрито послание в някоя ниша. Достатъчно е само да си отваряте очите на четири.

Снимки: Паулина Гегова

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?