Следвайте ни

За пети път отложиха концесията за Летище Пловдив

viber icon

Концесията за летище Пловдив се отлага с още един месец. Срокът за подаване на документи бе 25 февруари 2021 г. Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков е одобрил искането за поправка и нова крайна дата за подаване на оферти - 24 март 2021 г.

Процедурата се отлага заради невъзможността на единия от кандидат-инвеститорите да пътува сега заради ограниченията покрай ковид пандемията.

От свои източници  „Марица“ научи, че до момента два консорциума са кандидатите за концесията на аеропорта край Крумово. Единият е с българско и чуждестранно участие с партньори от ЕС, а другият - от Турция.

Това е петият път, в който в рамките на година се отлага процедурата за концесия.  

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

до "Майна"

до "Майна"

25.02.2021 | 14:46

На концесия се дава летище за публично ползване ,а не селскостопанска площадка или аероклуб.Отвори AIP Bulgaria ,та дано малко се ограмотиш.

Отговори
1 1
Генади

Генади

25.02.2021 | 11:04

От къде е този кандидат дето (уж) не може да дойде заради Ковид.? От целия EU вече възстановиха полетите. Истината е, че коректните кандидати не даваха рушвет, а "нашите хора " нямат пари, но искат да се пооблажат, ама за чужда сметка. Е, китаеца с който се фукаха (без той да знае) и работата се разсъхна. Сега си търсят нов чужденец с пари. И докато (ако) го намерят ще удължават срока.

Отговори
3 0
Майна

Майна

24.02.2021 | 14:37

Този хамбар наречен летище ако няма да го работят к да функционира да го затварят . Другия вариант е да ги дадат на някой бизнесмен на концесия ЗС делтапланеризъм и скачане с парашут каквото е и в Долна баня поне ор цяла България да се стичат млади хора да скачат с парашут и така хем Пловдив ще печели от наеми от концесията хем от данъци хем ще се поддържа А може и ако държавата иска ДА почне масово ДС обработва зем.земи в пловдивско и пазарджишко и 1-2 самолета за пръскането на земите да бъдат дислоцирани заедно със селскостопанската техника на летището в хамбара . Видно е че това “ летище” няма да го бъде . Стига вече връзкари на солидни зсплатки и лентяй

Отговори
3 13
Искат

Искат

24.02.2021 | 13:42

,ама няма кой да ПОЧЕРПИ !!!

Отговори
5 3
Пълна ебавка

Пълна ебавка

24.02.2021 | 13:25

Просто не искат да го дадат на концесия това летище и това е видно за всички... Пълна подигравка с целия регион!

Отговори
11 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?