Следвайте ни

Внимание! Хиляди българи горят с коли от Италия

viber icon

Хиляди българи, купили през последните седмици коли от Италия, не мога да ги регистрират. За това алармира читател на „Марица“ от Пазарджик.

Неговият случай е класически. Оказва се, че Аудито, което е напазарувал, е с необичаен талон. За около месец, месец и половина италианските власти въвеждат следната практика - преснимат оригиналния талон и лепят върху копието нещо като стикери.

След като масово купувачи  и търговци протестират, практиката е прекратена. Но колите с необичайните талони вече са тръгнали към пазарите от Европа.

Иван от Пазарджик е един от тях. Получава категоричен отказ от КАТ да регистрира колата. Един от шефовете директно го съветва да връща АУДИТО. 

Читателят по чудо той успява да се сдобие поне с временни номера в София. „В столицата правят изключения, чух, че дават дори българска регистрация на автомобили като моя. 

В провинцията обаче КАТ категорично отказва да признае италианските документи, въпреки че са наясно с проблема. Изчакват официално писмо от италианските власти, че тези талони са валидни като оригиналните.

Такова писмо не идва. Втори път взимам временни номера в София. Разрових се, оказа се, че моят проблем имат и други хора от града, от Хасково, от околни села“, сподели Иван.

Той се е обърнал днес и с молба за съдействие от италианското посолство днес и чака отговор. „Не може да върна колата, не може и да идвам всеки месец в София за номера“, оплака се Иван.

 

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Красимир Павлов

Красимир Павлов

04.09.2020 | 12:13

Този закон е от 1-ви януари тази година инимат нови документи норлмално хората са си много наред а тук някой шапкар който не знае и се прави на шеф

Отговори
1 0
Писар тестова

Писар тестова

03.09.2020 | 12:34

А и на мотопед четата им се е случило сигурно, че вали ли през Моранди, лапат муи у целият регион до Грудово при звездец

Отговори
1 0
ssss

ssss

02.09.2020 | 23:21

"Хиляди българи, купили през последните седмици коли от Италия....!!!!" Бах маамама му!!

Отговори
13 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?