Следвайте ни

Търговец: Ако отворя магазина си заради НАП, нарушител ли съм

viber icon

Имам ли право да отворя магазина си, за да пусна месечния отчет на касовия апарат? Дали ако го направя, ще ме обявят за нарушител на правилата по време на извънредно положение? С тези въпроси се обърна търговец от Пловдив към marica.bg. Човекът е притеснен, че утре е първи април и фирмите са задължени да пуснат месечния отчет за март, а той не знае как да реагира. 


От териториалната дирекция на НАП обясниха, че срокът за месечните отчети не е променен – 1 число на месеца, но извънредното положение не пречи на собственик или служител на търговски обект да отвори, за да извърши тази операция на касовия апарат. Няма никакъв проблем един човек да влезе и да почисти, или да направи лек ремонт на помещението. Ограничена е търговската дейност, тоест продажбите, и това се следи от полицията.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Поредния

01.04.2020 | 10:23

А защо колегата си мисли, че няма право да работи като цяло? До момента няма категорична забрана, магазините да не работят, а само при спазване на хигиенни правила и ограничения да не се струпват хора

Отговори
7 0

Тони Монтана

31.03.2020 | 23:01

Кучета

Отговори
4 0

Тони Монтана

31.03.2020 | 23:00

Кучета

Отговори
4 0

Гойко

31.03.2020 | 20:05

Месечните отчети от ФУ отпаднаха от 2019г ,както и касовите книги и моля автора на статията да напише кой от ТД - Пловдив е цитирала за глупостите които са написани. Статията е пример за дезинформация и измислица.

Отговори
17 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?