Следвайте ни

Ревизоро писа шестица по екология на Пловдив и Асеновград

viber icon

Шестица по екология получиха кметовете на Пловдив Здравко Димитров и на Асеновград Христо Грудев. Високата оценка им постави министърът на околната среда и водите Емил Димитров по време да среща в в „КЦМ – 2000 Груп“ АД по-рано днес.

Темата на визитата бе опазване на околната среда и водите и поетапно въвеждане на кръгова икономика не само в големите, но и в средните и малки предприятия. Целта е генерираният отпадък да бъде преработен и ползван отново така, че от него да се произвежда трети продукт, който да влезе в употреба за нуждите на същото производство. Министър Димитров посочи заводът „КЦМ – 2000 Груп“ АД като единствен пример в България, който се опазва околната среда в максимална степен, като инвестира милиони левове за това. Предприятието развива дейността си на хиляди квадратни метри площ и е почти на еднакво разстояние от Асеновград и Пловдив.

Екоминистърът се обърна към председателя на Надзорния съвет в организацията инженер Румен Цонев с молба за съдействие да се представи пред обществеността начинът, по който комбинатът се справя с генерирания отпадък и заустването на отпадни води така, че да не се замърсява природата.

Според Димитров често клиенти отказват да работят с предприятия, които имат екологичен проблем, затова ще бъде важна крачка да се открие трайно и единно решение за всички фирми да се осигури възможност да въведат в процеса си на работа кръговата икономика. По този начин ще намалее и броят на нерегламентираните замърсявания, а ресурсите на природата ще се ползват по-рационално. „Идеята е това, което е извлечено от земята, да се ползва максимално ефективно, да се преработи и след това, да се върне по безопасен начин обратно там“, коментираха от завода домакин на срещата.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Can

Can

01.07.2020 | 11:08

Отговори
0 0
Реви Зоро

Реви Зоро

29.06.2020 | 19:28

Каква 6 бе, като унищожиха тролеите и пуснаха в града автобуси шъркели, кото и в Анадола вече не се движат! Транспорта и трафика са най големия за ърсител с азотен и серен диоксит и за праховите частици които дишаме ние и нашите деца!

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?