Следвайте ни

Пет ценни съвета за взимане на онлайн кредити

viber icon

Онлайн кредитите са удобни, бързи, спестяват време и понякога са единственото ни решение при невъзможност за доказване на доход (например при загуба на работното място или при доход, който не произлиза от трудово-правни отношения), пише bulnews.bg. Независимо за какво Ви е нужен кредит – непредвидени разходи, спешна и неотложна покупка, необходимост от скъпоструващо лечение или просто разточително пътешествие, може да кандидатствате за необходимата Ви сума онлайн само с лична карта и да я получите в рамките на часове.

Това обаче далеч не означава, че към кредитите онлайн трябва да се отнасяте с невнимание и с лека ръка. Този вид кредити също крият рискове, които могат да бъдат минимизирани с няколко полезни съвета:

1. Стабилност на компанията. Проучете компанията, от която сте решили да изтеглите кредит. Дайте предимство на официално регистрирани, известни в публичното пространство,  част от по-големи финансови групи. Необходима Ви е стабилна и сигурна компания, модерна и гъвкава, която да разбира нуждите и очакванията Ви и да отговори подобаващо на тях. 

2. Сигурност. Гарантирането на сигурността Ви е от първостепенно значение, когато говорим за онлайн кредити. Важно е сайтът на финансовата институция, през който ще кандидатствате, да предлага защитена връзка, съществено е да има гарантирана защита на личните данни, които ще предоставите. Ако компанията изисква удостоверяване на самоличността онлайн по иновативен начин – примерно селфи, това също е плюс.

3. Яснота и прозрачност. За да предвидите разходите си по кредита и да съставите семейния бюджет така, че да може да го изплащате без притеснения, важно е да знаете каква точно сума ще върнете, каква ще е месечната Ви вноска. Някой стабилни кредитни компании предоставят за тази цел калкулатор на сайтовете си. С него може да изчислите за секунди при каква сума и срок на договора каква ще е месечната Ви вноска. Така ще прецените по-добре размера на кредита, който може да си позволите. Що се отнася за прозрачността, важно е да имате достъп по преддоговорна информация, както и възможност да се откажете от договора в законово установения 14-дневен срок. В идеалния вариант в сайта на финансовата институция, от която ще теглите кредит, е посочено, че няма скрити такси и условия.

4. Удобство. Когато говорим за онлайн кредит, съществено е не само да може да кандидатствате онлайн, но и да получите средствата след одобрение, без да е нужно да посетите офис на институцията или клон на банката по удобен и предпочитан от Вас начин. Заплащането на месечната вноска също трябва да дава свобода на избора. Идеален вариант е да може да избирате между банкови плащания, автоматично заплащане от Ваша сметка или карта, кеш плащания. Колкото повече опции са предоставени, толкова по-лесно ще Ви бъде да осъществявате задълженията си по договора независимо от обстоятелствата.

5. Улеснения за потребителите. Възможно е да забравите кой договор на какъв етап е, кога е следващата вноска, каква е тя. Това ще доведе до негативи – лихви, лошо кредитно досие. Важно е да може да имате достъп до цялата информация бързо и удобно. Такава възможност ще получите чрез мобилно приложение, с което лесно и безплатно след инсталиране може да следите всеки свой договор, да управлявате кредита мобилно и да заплащате вноските си през мобилния телефон.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай