Следвайте ни

Отварят първи магазин за златоръсачи в Пловдив

viber icon

Първият магазин за златотърсачи ще бъде открит в Пловдив следващата седмица. Той е на една от централните пловдивски улици и ще предлага всичко свързано с хобито търсене на злато, скъпоценни камъни и метеорити.

Председателят на Българската асоциация за търсене на самородно злато Кирил Стаменов припомни, че страната ни има един от най-либералните режими за търсене на благородни метали с металотърсачи като хоби.

„Това е чудесно семейно хоби - в Германия хората ходят с децата си да търсят злато през уикендите, въпреки строгите регулации. Единствената забрана у нас, е това да се прави в Национални паркове, защитени зони и близо до археологически обекти“, припомни той.

Магазинът за златотърсачи ще бъде открит от бизнесмена Светослав Петков, който държи подобен в София. Това ще са единствените обекти за подобна екзотична стока у нас.

В него ще има богато разнообразие на легенчета за промиване и металотърсачи, включително и такива, които работят под вода. 

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

24.02.2021 | 12:58

Росене,пак си чул недочул.Заглавието трябваше да бъде следното-Отварят магазин за търсачите на злато и метеорити.Защото вътре ще си продават машини и разни други пособия за търсенето не само на злато,а и на метеорити.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай