Следвайте ни

Заведенията с клиенти на закрито от днес, карантина за влизащи от 8 страни от ЕС

viber icon

От днес (1 юни) България премахва задължителната 14-дневна карантина за пътници от повечето страни от Европейския съюз, но не и за тези с най-големите огнища на коронавирус - Швеция, Великобритания, Белгия, Ирландия, Португалия, Испания, Малта и Италия.

В същото време също от днес се  разрешават посещенията в закрити площи на ресторанти, заведения за бързо хранене, питейни заведения, кафе-сладкарници, детски и спортни съоръжения на закрито, увеселителни и игрални зали, в т.ч и тези в търговски центрове тип МОЛ, барове, с изключение на дискотеки, пиано-бар и нощен бар.

Също така близо 49 000 зрелостници се явяват днес на задължителна матура - по български език и литература. Училищата, които ще посрещнат зрелостниците вече са дезинфекцирани и запечатани.

Началото е в 9 ч. Министърът на образованието уточни, че носенето на маски и ръкавици за учениците не е задължително по време на изпита, но на входа ще бъдат връщани тези, които имат висока температура.

За да бъдат допуснати до изпита зрелостниците, трябва да покажат документ за самоличност, служебна бележка, химикал с черен цвят и найлонов плик, в който да бъдат прибрани вещите им.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

варненка

варненка

01.06.2020 | 10:29

Къде са многото жертви в Малта?То не че са се засилили да идват туристи от Малта у нас. Нидерландия е много по-засегната. Но от там полетите не са спирали и си вкарахме доста болни дори с карантина. В списъка на Гърция Нидерландия отсъства.Поне да се правят тестове на случаен принцип на хора от полетите от Нидерландия. Дори нямаме представа за броя на активните случаи там в момента.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?