Следвайте ни

Нов шеф на митницата в Пловдив

viber icon

Павел Геренски се върна на бял кон като директор на Митница Тракийска. Името му вече официално фигурира и на сайта на Агенцията.  Той управляше пловдивската митница от 2014 г. до 2018 г., когато срещу него бе образувано дисциплинарно производство и беше отстранен от поста. Временно на шефския стол седна заместникът му Боян Тодоров, а после другият заместник-директор Александрина Христова – Петрова. През 2020 г. именно тя беше посочена от шефа на Агенция Митници Георги Костов като титуляр. За тази длъжност конкурс не се обявява.

Павел Геренски пък обжалва отсраняването от поста си и съвсем наскоро ВАС се произнесе в негова полза. Според решението на съда той трябва да бъде възстановен на същата позиция и агенцията да плати разноските по делото. Агенция Митници обаче обжалваше с мотив, че „същата позиция” вече не съществува в структурата на ведомството заради реформите от 2019 година. Тогава деветте митнически управления бяха закрити, а на тяхно място създадени пет териториални дирекции.

След промените под шапката на Митница Тракийска попаднаха митническите бюра Свободна зона- Пловдив, в Казанлък, Пазарджик, Смолян, Карлово, Стара Загора, Свиленград, Кърджали, Хасково и новооткритите Радиново и Интермодален терминал.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?