Следвайте ни

НАП проверява туроператорите в Пловдив за 5 г. назад

viber icon

Служители на НАП проверяват туроператорски фирми в Пловдив. От миналата седмица фирми са известени с имейл, че трябва да представят договори с клиенти, информация за приходи, разходи и други документи за пет години назад. За изпращане на информацията фирмите имат две седмици на разположение, като срокът започвал да тече от отварянето на имейла.  

Според хора от бранша обект на обследване са не само фирми, ползвали държавна помощ по време на COVID-19 епидемията. Проверките се извършват от дирекция "Контрол" и са регулярни, уточни пред "Марица" Елена Манолова, говорител на НАП-Пловдив. Обхващат предварително селектирани фирми.

Според туроператорите, които бяха силно ударени от пандемията, проверката се прави в неподходящо време. Заради кризата в много от фирмите са останали по един-двама служители. В момента има раздвижване на пазара за почивки и записванията за море. Как да заделим човек, който да прерови стотиците папки и да направи хиляди ксерокопия, питат от бранша. 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?