Следвайте ни

КЦМ дари нов ултрамодерен апарат на Клиниката по урология в УМБАЛ-Пловдив

viber icon

КЦМ  АД дари нов  ултразвуков апарат “Сименс”, модел   ACUSON NX3, на стойност  45 000 лв. на Клиниката по урология в “УМБАЛ-Пловдив” АД.

С модерния ехограф ще се улесни диагностиката на урологично болните и най-вече на онкологичните заболявания на простатата, пикочния мехур и бъбреците в ранна фаза, заяви началникът на клиниката проф. д-р Димитър Шишков. Тъй като апаратът е от последно поколение дава по-добра резолюция и спомага да се улавят малки патологични процеси.
Със същия апарат целево и много по-прецизно могат да се вземат биопсии. Миниинвазивното лечение ще се прилага и за разбиване на камъни в бъбреците и пикочопровода.
Професорът изтъкна, че с този ехограф клиниката застава на водещо място на урологичната помощ в страната. Смятаме, че обемът на работата в клиниката заслужава такъв тип прецизна апаратура, посочи той. С нея ще се преглеждат и оперират пациенти от цялата страна, както и чужденци - от Турция, Италия и Балкански държави.
Началникът на урология изрази своята благодарност и признателност към ръководството на КЦМ 2000 ГРУП в лицето на главния изпълнителен директор инж. Румен Цонев и на инж. Иван Добрев, изпълнителен директор на КЦМ АД. Той припомни, че партньорството между лечебното заведение и водещата фирма продължава повече от 15 години, през които 80% от ендоскопската и лапароскопската апаратура са закупени от КЦМ 2000 ГРУП.
Всяка сряда екип на Клиниката по урология ще консултира работещите в металургичния комбинат, като знак на благодарност и в духа на взаимното сътрудничество. Голямата заслуга за това е на д-р Дарина Кръстева, ръководител на служба „Трудова медицина“ в КЦМ АД. Благодарение на проявения от проф. Шишков и неговия екип висок професионализъм, се утвърдиха и продължават добрите практики в профилактичната урологична помощ за работниците на КЦМ и техните семейства, посочи тя.
Изпълнителният директор на “УМБАЛ-Пловдив” д-р Динчо Генев благодари за жеста. С този ехограф и закупения през юни апарат за диагностика и оперативно лечение на тумори на пикочо-отделителната система с марката “Карл Щорц” клиниката се превръща в най-модерната в България.
В тия тежки времена на пандемия от COVID-19 нашият стремеж е да обърнем внимание и на други заболявания, които са не по-малко сериозни и значими, изтъкна инж. Цонев.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Алтън Капла

Алтън Капла

07.07.2020 | 16:43

И след съобщението за дарението трябва да се запише: КЦМ бе дарено заедно с бизнеса на червената номенклатура, която здраво експлоатира и природата...и си мисли, че с това свое дело си купува индулгенции.

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?