Следвайте ни

Хотелиер от Сандански взе имотите на „Ален мак”

viber icon

Земята и сградите на "Ален мак" имат нов собственик. Някогашният козметичен гигант бе обявен в несъстоятелност още през 2010 година и с имуществото му се разпорежда синдик.

Имотите на фалиралия "Ален мак" вече са собственост на регистрирано в Благоевградско дружество - „Гиза 2008” ЕООД. То притежава и акциите на „Ален мак пропъртис” АД с адрес на управление в Сандански.  Последното е създадено на 13 юни 2018 година с капитал 4,2 млн. лева малко преди сделката за "Ален мак". В борда му влизат Илия Пасков, синът му Юлиян Пасков и Росен Перинаров. Илия Пасков е известен хотелиер в Сандански. Държи СПА хотел „Свети Никола”.

По неофициална информация инвеститорът ще предприеме голям ремонт и преустройство на сградата и тя вероятно ще стане бизнес център.

И в момента там се отдават площи под наем. От рекламно пано на емблематичната сграда на ул. "Васил Левски" 148 става ясно, че има свободни 12 000 кв.м, а квадратът се отдава за 3 евро на месец. Голямото преустройство обаче не е започнало и основното здание изглежда печално, с изтърбушени прозорци.

За цената на сделката може да се съди от съобщение на синдика Стефан Георгиев до кредиторите от април 2018-а. Той е свикал общо събрание, за да се одобрят условията по предварителен договор за продажба  на съвкупност от имоти срещу цена 5,2  милиона лева без ДДС. Отделно от това по масата на несъстоятелност малко по-рано са постъпили и 700 000 лева без ДДС от продажба. Датите и на двете сделки съвпадат с отразеното в Имотния регистър и за купувач се сочи „Гиза 2008” ЕООД.

В края на 2018 година синдикът е успял да реализира чрез публичен търг още една продажба от активите на „Ален мак” ​- земя и сгради на „Брезовско шосе”. Купувач е „АСС Синко” ЕООД, регистрирано в Перущица.

В информационната система за производство по несъстоятелност към Министерство на правосъдието има документи, че синдикът Стефан Георгиев е опитвал неколкократно да продаде различни активи от фалиралото предприятие. На търг бяха обявени дори картини от директорските кабинети и заседателните зали на някогашното величие. 

Още по темата четете в днешния брой на "Марица".

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Коментари (4)

"акционер"

03.04.2020 | 10:45

ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ДОСТАВЧИЦИТЕ НА КОИТО ИМ ДЪЛЖАТ! ДОБРО ВРЕМЕ ЗА ИНВЕСТИЦИЯ! Coronavirus SARS-CoV-2

Отговори
0 0

Някой

17.02.2020 | 21:54

А после пак гововоре че някой друг е виновен за съдбата на България. Няма по долна зган от комунистите. ТОВА БЕШЕ ГРЕШКАТА НА ПРЕХОДА ТРЯБВАШЕ КАТО ЧЕОШЕСКО.

Отговори
1 2

Неви

17.02.2020 | 21:25

А кой ще изплати дължимите заплати на служителите осъдили Ален мак?

Отговори
3 1

Гого

17.02.2020 | 09:54

Ален мак го приватизира Петър Терзиев,зет на Георги Атанасов,министър председател на Тодор Живков. Петър Терзиев първо приватизира Фармацията в Дупница,Троян и Разград заедно с Георг Цветански.Обраха каквото можаха,милиони и после още нещо ,като Ален мак и сега се припичат на слънце! Наричаха ги Червените зетчета!

Отговори
21 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?