Следвайте ни

Ето коя фирма взе най-голям пай от COVID помощите в Пловдив

viber icon

Националната агенция по приходите одобри десетки фирми от Пловдивска област, кандидатствали за безвъзмездно подпомагане по схемата „Подкрепа чрез оборотен капитал за малки и средни предприятия,  засегнати  от  временните  противоепидемични  мерки“. Повечето от тях са в сферата на хотелиерството и ресторантьорството.

С поредната заповед на изпълнителния директор на НАП Галя Димитрова общо 476 компании от страната ще вземат глътка въздух за бизнеса си. За тях е предвидена субсидия в размер на 6 127 508.21 лв.

Лъвския пай сред одобрените компании в Пловдив ще прибере туроператорът „Емералд травел България“. Компанията, която има офиси под тепетата и София, получава 150 000 лв. Същата фирма с управител Янкa Хитoвa, кoятo e и прeдceдaтeл нa нoвaтa Бългaрcкa acoциaция зa изхoдящ туризъм,  получи като помощ 358 577.39 лв. в края на миналата година.

Друга субсидирана фирма, която развива търговска дейност под тепетата и столицата, както и в чужбина, е АРТ-93 ООД. Дружеството, производител на кожени изделия, получава 116 863.91 лв.

Пловдивското дружество „Мястото“, което се занимава с електронна търговия, е подпомогнато със 75 214 лв.

„Тримонциум-ПТП - Костадин Христов“ ЕТ е получил 1333.15 лв.  Едноличният търговец се занимава с производство и продажба на тестени изделия.

За „Арт ресторант Филипополис“, който е в Стария град, са отпуснати 5170.3 лв., а за колегите им от „Сентрал парк кетъринг“ ООД подпомагането е в размер на 25 810.65 лв.

Хотел „Аугуста“ в Хисаря  има одобрена субсидия в размер на 30 437.95 лв. Помощи в размер на 2703.27 лв. е получила и Винарска изба Копса край Сопот.

На засегнатите бизнеси в страната се „бият финансови инжекции“ след кандидатстване с проект и одобряването му по схемата „Подкрепа чрез оборотен капитал за малки и средни предприятия,  засегнати  от  временните  противоепидемични  мерки“. Тя е с бюджет 156 млн. лева, като финансирането от Европейския фонд за регионално развитие е 132 600 000 лв., а националното съфинансиране - 23 400 000 лв.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?