Следвайте ни

Десислава Танева: Инвестиции за 8 млрд. влязоха в агросектора

viber icon

Инвестиции за 7, 7 млрд. лв. влязоха в агросектора за 5 години. Това заяви министърът на земеделието  Десислава Танева по време на откриването на Агра 2020. Мероприятието  е част от мегафорум, в който участват и изложбите за вино, храни и оборудване – „Винария“, „Фудтех“ и „Вкусове от Италия“. 

По думите на ресорния министър това означава, че средногодишно между 1, 3 млрд. лв. до 1,9 млрд. лв.  се инвестират агросектора. 8 % от инвестициите в цялата икономика са именно в сектора. "2020 годишнина е ключова за земеделието не само у нас, но и  в ЕС. Това е година, в която очакваме да бъде опредена новата Обща селскостопанска политика (ОСП), да намерим решение за зелените площи, така че да дадем допълнителен доход на стопаните и да запазим природата", отбеляза Танева. 

До края на годината Министерството на земеделието ще разработи национални
стратегически план за изпълнение на ОСП в новия програмен период 2021-2027
година. 

По време на изложението министър Десислава Танева не пропусна да отбележи постиженията на Аграрния университет за SWOT анализа за околната среда и климата. 

В мегафорума участват близо 650 фирми от 30 държави, а над 170 са браншовете, които са представени.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Коментари (1)

Елеонора

19.02.2020 | 15:24

Влезли са много пари ,но нищо на лице

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?