Следвайте ни

Бизнесът: Без данък сгради поне два месеца

viber icon

Собствениците на бизнес сгради в цяла България искат опрощаване на данък недвижими имоти поне за два месеца. По тази причина търсят спешно съдействие от общини и държава. Днес Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България /АСБС/ излезе с пакет от мерки, които да облекчат икономическите щети от COVID-19 в сектора. Инвеститорите в недвижимости настояват за временно освобождаване от данък недвижими имоти за периода април-май 2020 г., когато се очаква да няма пълноценна икономическа дейност. Тези собственици, които изплатят цялото си годишно задължение през периода на извънредното положение пък, да получат отстъпка от 25%. Целта на тази мярка е да компенсира спада от приходи на общините , който се очаква заради притесненията на бизнеса и гражданите. 

Нашите членове са едни от най-големите данъкоплатци на местни данъци и такса смет, а сградите им осигуряват възможността на много глобални компании да разрастват своите офиси в България, осигурявайки високо платени работни места, посочва Таня Косева-Бошова, председател на УС на АСБС. Хотели, търговски центрове, магазини и други обекти, които имат временна забрана за извършване на стопанска дейност, да бъдат изцяло освободени от такса битови отпадъци за срока на извънредното положение, настояват още от АСБС.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?