Следвайте ни

Български, а не чужди туристи пълнят хотелите в Пловдив

viber icon

Българите поддържат туризма в Пловдив в условията на коронавирус. През месец август 2020 г. приходите от нощувки на наши граждани бележат увеличение с близо 17%. Това сочат данните на Национално статистическо бюро Юг. Като цяло приходите от нощувки в областта през посочения месец достигат 4.6 млн. лв., като от български граждани те са 4 млн. лв., а от чужди - 0.6 млн. лева.  

В сравнение с август 2019 г. е регистрирано намаление на приходите от нощувки като цяло с 16.2%, като от чужди граждани то е със 71.4%, докато от български граждани има увеличение с 16.8%. В сравнение с август 2019 г. общият брой на местата за настаняване, функционирали през периода, се увеличава с 1.8%, а леглата в тях - с 5.2%.

Средният брой реализирани нощувки от чужденците във всички места за настаняване в областта през август 2020 г. е 2.8. За първи път най-много чужденци, посетили област Пловдив, са от САЩ - 17.2%, следват туристи от Германия - 11.2%, Франция - 9.5%, Португалия - 6.6%, Русия - 6.4%, Турция - 5.5%, и Румъния - 5.1%.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?