Следвайте ни

Здравният министър обяви как ще работят барове и дискотеки от тази нощ

viber icon

Нощните заведения в цялата страна вече ще работят с половината от капацитета си, за да се намали риска от зараза с коронавирус.Това беше въведено в Пловдив като мярка срещу новата вълна на епидемията още в сряда.

От 00,00 часа тази нощ посещенията в дискотеки и барове за развлечение на открито и закрито ще се допускат при заетост на местата на не повече от 1 човек на 2 кв. м, за да се осигури достатъчно разстояние. Досегашната заповед разрешава 1 човек на 1 кв. метър.

Това обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов след среща с представители от Асоциацията на заведенията.

"Посещението на барове, дискотеки, нощни заведения, пиано барове и други подобни места за развлечения на закрито и открито се допуска при заетост на местата на не повече от 2 квадратни метра от общата търговска площ. По този начин считаме, че ще постигнем достатъчно разстояние между посетителите, за да прекъснем епидемиологичния път на предаване на коронавируса", обяви министърът, като подчерта, че до това решение се е стигнало след дълъг и конструктивен разговор.

Той увери, че контролът на заведенията ще бъде засилен и за нарушителите няма да има прошка.

"Там, където не се спазват мерките, ще бъдат налагани санкции. Няма да има компромис, тъй като залогът е животът на всички", категоричен бе Ангелов.

"Не искаме да затваряме държавата. Искаме мерките, които въвеждаме, да се спазват от всички", апелира той.

"Най-важното за бранша е да се запази здравето и живота на гражданите. Не бива да се допуска и ситуацията от март. Браншът няма да издържи още една подобна мярка", заяви председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов, който отхвърли възможността за затваряне на заведенията.

 След срещата обаче беше заявено, че ако се налага, следващата седмица ще бъдат предложени и други мерки.

"Единствената възможност да намалим натиска върху здравната система е да спазваме мерките и да търсим решения как да намалим хората, които да се заразят с вируса", каза преди днешната среда министър Ангелов.

Досега вече има няколко доказани случаи как нощни заведения се оказват огнища на заразата. На практика в повечето клубове и дискотеки не се спазва никаква дистанция.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

alex

alex

23.10.2020 | 05:59

Google непрекъснато плаща от $ 27485 до $ 29658, за да направи снимка в мрежата от вкъщи. Присъединих се към това действие преди 2 месеца и спечелих $ 31547 през първия месец от това действие. Мога да кажа, че животът ми се подобри напълно! Погледнете го какво правя ===>>>www.Selfmax5.com

Отговори
1 0
nagleci

nagleci

22.10.2020 | 23:35

Затваряйте ги тия измамници! Съкратиха персонал намалиха заплатите а на тях облекчение та да има повече заразени!

Отговори
4 0
Pete

Pete

22.10.2020 | 18:02

Направо ги затваряйте, не са нужни. Също и ресторантите. Цените нагоре , обслужване нула.

Отговори
8 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?