Следвайте ни

Здравен инспектор №1 Ангел Кунчев на проверка в Пловдив

viber icon

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пристига в Пловдив за проверка как се спазват противоепидемичните мерки. Той ще се срещне с кмета Здравко Димитров и областния управител Дани Каназирева и ще инспектира пазарите под тепетата. 

След това доц. Кунчев заминава за село Стряма, където ще посети фабрика за сладка и конфитюри "Цима".

Здравният инспектор и шефът на Националния център за заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев кръстосваха страната, за да видят как се прилага новият режим за кооперативните и фермерските пазари, разпореден със заповедта на здравния министър Кирил Ананиев от понеделник.

Проф. Тодор Кантарджиев посети Враца и Монтана, а доц. Кунчев инспектира кооперативния пазар в Стара Загора. Двамата са в Националния оперативен щаб, оглавяван от ген. Венцислав Мутафчийски. Именно генералът съобщи днес, че здравен инспектор №1 е останал без заплата покрай решението на народните избраници да се откажат от възнагражденията си по време на извънредното положение.

Покрай тях обаче изгоряха министрите и техните политически кабинети, както и шефовете на държавни агенции, според гласувания късно вчера текст.

Доц. Кунчев е част от политическия кабинет на здравния министър Кирил Ананиев. За да има все пак някакви доходи, той ще получи един вид дарение - останалите експерти в щаба срещу Covid 19 ще му дават част от заплатите си.

Доц. Кунчев винаги е признавал, че има сантимент към Пловдив, защото е завършил Висшия медицински институт в града под тепетата. "Имам там много приятели, колеги, роднини. Любим град! Винаги с удоволствие се връщам в Пловдив. За мен си остава един от най-красивите градове в Европа, не само в България", заяви здравният инспектор в интервю пред "Марица" наскоро.

"Пловдив е сред най-големите градове и ще бъде сред най-сериозно засегнатите от епидемията от коронавируса, тъй като има голяма концентрация на хора. Но разполага с великолепни екипи в РЗИ, в болниците, Инфекциозната е с добри възможности", заяви тогава доц. Кунчев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Здраве

08.04.2020 | 09:14

Нека областният призове да не се ходи на църква. Нека се поучим от Гърция. Църквата ще прежали парите, които събира.

Отговори
1 0

irinka

08.04.2020 | 00:22

Чакам го доктор Кунчев с нетърпение.

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?