Следвайте ни

Внимание! Нова измама краде пари и лични данни от името на „Български пощи“

viber icon

Нова измамна схема в мрежата от името на „Български пощи” краде пари и лични данни в интернет.

Мошениците обещават атрактивни награди след участие в онлайн томбола. За да получат наградата обаче, потребителите са принуждавани да плащат транспортни разходи и да предоставят лични и банкови данни.

Обещаваните награди са примамливи - мобилни телефони последен модел при участие в различни анкети, игри и томболи. Потенциалните жертви се атакуват през реклами в социалните мрежи или чрез фишинг имейли, а в тях активно се използват името и логото на „Български пощи”, съобщава нова тв.

Реклама във Facebook обещава атрактивната награда при участие в онлайн томбола. Според публикацията - играта е организирана от „Български пощи”, а в надпреварата за смартфоните участват само 10 късметлии, подбрани на случаен принцип.

За ситуацията, в която попаднала, разказва Галатея Михова: „Имаше игра с отваряне на кутии, в които пише „опитай пак” или „печелиш смартфон”. „Български пощи”, както всички знаем, е утвърдена институция и може да се има доверие. Всеки би се доверил на позната и утвърдена марка”, казва тя.

Така решава да участва. За да спечели наградата трябва да открие телефон в поне една от виртуалните пощенски кутии в онлайн игра. Според инструкциите - печелившите се пренасочват към официалния уеб сайт на сертифициран партньор, където се попълват данни за доставка и се заплаща транспортна такса от 25 лв. Обещанието е, че смартфонът ще пристигне от 5 до 7 дни.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?