Следвайте ни

ВИДЕО Извънредно! Бойко Борисов с предложение към новото мнозинство

viber icon

ГЕРБ даде извънреден брифинг в централа на партията. На него се появи премиерът в оставка Бойко Борисов, който в същото време е и в отпуск. Присъстват също вицепремиерът Томислав Дончев, финансовият министър Кирил Ананиев и здравният министър Костадин Ангелов.

"Ще започнем с плана за възстановяване, тъй като последните дни се опитват да го изкарат едва ли не като неангажираност от наша страна. Искат да го направят ябълката на раздора,
а е правен от над 200 човека. Няма лошо за тези, които ме викат в парламента, но как си представят да им представим този план", заяви премиерът в оставка.

"Аз съм отговорен човек и неслучайно сме работили много по този план.Моето предложение към новото управляващо мнозинство е да го приемат - той е добре направен. Отхвърлете го, ако не ви харесва. Направете ваш, но спрете да спекулирате, че няма план", заяви лидерът на ГЕРБ. 

"Не знам голямото самочувствие на нашите колеги от къде идва. Аз когато прохождах срещу мен бяха остриетата на Сергей Станишев - Мая Манолова и Татяна Дончева", призна Борисов."Трябва да оборим някои лъжи и интерпретации и да помолим колегите... "Росенец" вече няма да бъде закачан - бъдете сигурни. Бъдете сигурни и че няма да има и мажоритарни избори, защото оправданието е, че трябва да има по-спокоен парламент", заяви Борисов, визирайки оправданието, което Слави Трифонов даде преди дни.

"Знаете ли кога ще го направят? Когато по някакъв начин дори и физически се разправят с ГЕРБ", категоричен е Борисов.

"Опитаха се да се заиграят със здравето на хората и да кажат, че не мислим за него. Членовете на НОЩ са държавни служители... Една година опонентите ни не спряха да се подиграват с Щаба, дори гориха маските и казваха, че двама генерали плашат народа. Казват, че ние едва ли не на инат сме затворили Щаба. Няма такова нещо. Моето предложение е, ако искат да го има този Щаб...д-р Симидчиев да дава указания. Но тук злобата и реваншизма им стигна до там, че в петък толкова искаха бързо да се саморазправят, че приеха оставката на кабинета", каза премиерът в оставка.

"Чак когато има ново правителство се приема оставката на старото правителство, защото сега министрите, които вече са уволнени от правителството, ще се явят в сряда с желание да станат депутати.

"Летният преврат, започващ от "Росенец" и Христо Иванов, е добре координиран между "Да, България" и ДПС. За всички стана ясно, че ГЕРБ не е имала, няма и няма да има договорки с ДПС. Сега ще питате ли има ли тайна договорка между ДСП и ДБ?", отсече премиерът в оставка.

"Ние не сме талибани, не сме били фашисти. Ето, направиха комисия, ще проверяват, ще видим какво ще кажат. Сега вместо мнозинството да се хване и да си направи нов Щаб или да възобнови работата на този. Но те искат да направят провокация, а и мен да ме вкарат в словоблудството - е, няма да стане, няма да си изпусна нервите", категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

"Благодарение на мен - колкото и да е нескромно, вие не разбрахте, че има миграционна криза. По този начин се справихме и с финансовата криза. Сега като гледам резултатите от вчера имаме 1076 нови случаи на коронавирус - може би най-ниско новозаразени за региона. Това показва, че имаме много умело управление на пандемията и българите не разбраха, че има такава - при всеки случаи отпускахме мерките", заяви Борисов.

"Ще видите колко обещания, от тези които управляващото мнозинство даде, ще бъдат изпълнени. Днес намерих само едно мое обещание, което съм дал и не съм изпълнил - това е скенерът за Окръжна болница в София. Надявам се Ананиев да го изпълни", поясни лидерът на ГЕРБ.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (49)

Христо Иванов

Христо Иванов

18.04.2021 | 20:15

"Не може един премиер повече от година да се крие и да отказва да се яви в парламента. Това е принципен въпрос. Това е недопустимо положение на нещата.” – това заяви съпредседателят на “Демократична България” и председател на парламентарната група на обединението в 45-ото Народно събрание Христо Иванов

Отговори
12 10
Адио крадци

Адио крадци

18.04.2021 | 17:33

Свърши се буци.Не го ли разбра.На извънредните избори трудно ще МИНИТЕ БАРИЕРАТА.

Отговори
15 13
Конитояга

Конитояга

18.04.2021 | 17:17

На приказки е голяма работа Бойко на дело обаче е съвсем различно резултатите са налице. Човек като го слушаше кажи ей ей ей голям политик голям държавник обаче реално картинката е много различно от това което разказва бившият премиер

Отговори
13 13
Иванов

Иванов

18.04.2021 | 15:59

Бавно, но сигурно Борисов се доказа като политик на по-добро ниво от всички преди него!Последните 3 – 4 години направи много!Лошото е, че около него имеше и има хора, които го провалят умишлено или заради лични облаги!Липсва силно ядро в ГЕРБ на което да разчита!Пожелавам му успех!

Отговори
17 19
Как може

Как може

18.04.2021 | 15:42

Да има такова държание в парламента? Мая с четири процента купени гласове, Атанас Атанасов и Боикикев с едвам прекрачили границата да държат такъв тон в парламента? Как може тази дъртата да открива народното събрание, та тя не може да чете и кой я намърда в парламента? Как може открито да се маниполира вота на избирателите? Татяна Дончева не дава думата на народите представители и манипулира кворума?

Отговори
20 18
Видя се

Видя се

18.04.2021 | 15:25

че Слави Трифонов се оказа скритата карта на комунистите. Ето защо не говореше, защото ако се беше лигитимирал с тях, никой нямаше да гласува за него. Все още остават съмненията за манипулиране на вота чрез машините.

Отговори
25 13
За сведение

За сведение

18.04.2021 | 15:13

Бойко Борисов е напълно делегитимиран и УВОЛНЕН от Народа!

Отговори
23 23
За сведение

За сведение

18.04.2021 | 15:30

Бойко Борисов и ГЕРБ бяха предпочетени от близо един милион избиратели. Около 10 процента повече от намръщения селянин Слави.

Отговори
24 18
Оправия

Оправия

18.04.2021 | 17:49

Ако вярваш на изборите, хубаво. А днес излъга пак, че протестите били платени. Не трябва да му се дава трибуна на такъв манипулатор и лъжец!

Отговори
15 9
Протестите

Протестите

18.04.2021 | 18:10

БЯХА ПЛАТЕНИ ОТ МАФИЯТА!!!!!!

Отговори
15 7
БАЙ СТАВРИ НАДЗИРАТЕЛЯ

БАЙ СТАВРИ НАДЗИРАТЕЛЯ

18.04.2021 | 14:11

СКОРО ЩЕ ПРЕДЛАГАШ КОСМАТИЯ СИ ЗАДЕН ДВОР В СОФИЙСКИЯ ЗАТВОР.

Отговори
19 23
пловдивчанин

пловдивчанин

18.04.2021 | 14:08

Баце, нали беше в отпуск, защо те вдигнаха толкова рано в неделя?Спри се вече, че всеки ден все повече се излагааш и затъваш в противоречия.

Отговори
26 30
БАЙ СТАВРИ

БАЙ СТАВРИ

18.04.2021 | 14:08

СКОРО ЩЕ СИ ПРЕДЛАГАШ КОСМАТИЯ ЗАДЕН ДВОР В СОФИЙСКИЯ ЗАТВОР НА МАНАФИТЕ.

Отговори
16 26
на бай Ставри ортака

на бай Ставри ортака

18.04.2021 | 14:17

Колега, недей с лошо, не му бутай цената. Човекът може да се епилира.

Отговори
14 21

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?